SKANUS PASIMATYMAS SU ITALIJA
Italija daugeliui ne naujiena, juk tai viena iš populiariausių pasirenkamų kelionės krypčių. Tačiau jeigu paklaustumete kur nors pasaulyje sutikto italo: „Ei, o kaip ten pas jus, Italijoje?“, galėtumėt tikėtis vieno iš daugybės skirtingų atsakymų – priklauso nuo to, iš kurio šio margo krašto lopinėlio jis kilęs.
Tai šalis, kurią apibrėžti labai sunku. Viduramžiais dabartinės Italijos žemės buvo padalintos į karalystes. Kiekviena turėjo savo kultūrą, tradicijas, skirtingus valgius ir gėrimus… Ir tebeturi iki šiol, nors išorinių sienų nebeliko jau seniai, tačiau niekas nesugebėjo nugriauti vidinių.
Žurnalistai J. ir P. Jurkevičiai, gyvenantys Romoje daugiau nei 20 metų, kviečia pažinti ir „paragauti“ Italijos kraštą kitaip nei Jūs esate pratę. Alyvuogių aliejaus gamyba ir degustacija su markizu Arturo Archibusacci, apgyvendinimas mažame privačiame šeimos ūkyje, geriausia kava Romoje, aukštosios virtuvės pietūs, penkių etikečių degustacija vyno ūkyje „Casale Cento Corvi“, unikalūs urbanistiniai paminklai visa tai tik mažytė dalelė to, ką kviečiame patirti kultūrinėje ir gastronominėje kelionėje po išsvajotąją Italiją.
Comments