info@jazztravel.lt
8 601 84477
Menu
APRAŠYMAS

Budapeštas: imperija, upė ir „unicum“

Su doc. istorijos mokslų daktaru Rūsčiu Kamuntavičiumi (iš Lietuvos)

 

 

Vengrijos sostinė yra vienas kontrastiškiausių ir dinamiškiausių vidurio rytų Europos miestų. Kadaise Jogailaičių valdytos didžiulės karalystės sostinė XVI–XVII amžiais virto musulmoniškos Otomanų imperijos regioniniu centru. Išsivadavęs iš musulmonų, o vėliau ir iš austrų, XIX–XX amžių sandūroje miestas išgyveno savo aukso amžių. Tuo metu Budapeštas buvo Vengrijos, lygiavertės Austrijos partnerės bendroje daugiatautėje imperijoje, sostinė. Suformuoti dabartiniai miesto kvartalai su plačiomis gatvėmis, monumentaliais pastatais ir pirmąja Europoje požemine metro linija. Miestas atsisuko į Dunojų ir, kitaip nei kitos ant tos pačios upės esančios sostinės – Viena, Bratislava ir Belgradas – meistriškai integravo jį į savo erdves. Šiandien vis dar galime matyti tų laikų didybę, o dalyje grandiozinių ir apgriuvusių pastatų įsikūrę „Ruin bars“, kurių egzotiškoje aplinkoje galima atsigauti gurkšnojant „unicumą“.

 

Kelionės programa:

 

Pirma diena.

Vakare: atvykimas ir įsikūrimas viešbutyje.

 

Antra diena.

Kairysis Dunojus krantas: Peštas. Pagrindinė pėsčiųjų gatvė ir pagrindinis imperijos bulvaras: Váci utca ir Andrássi ut. Didingieji XIX–XX amžiaus laikotarpio pastatai ir tarpukarinis Bauhaus kvartalas. Ruin bars ir Zwak Unicum muziejus.

 

Trečia diena.

Dešinysis upės krantas: Buda. Pilies kalnas ir greta esantis visame pasaulyje žinomų XX amžiaus vengrų menininkų palikimas: optinio meno meistras Victor Vasarely, skulptorius Imre Varga, architektas Imre Makovecz.

 

Ketvirta diena.

Budapešto apylinkės: Sentendrė. Tai menininkų ir įvairių muziejų miestelis, pilnas nedidelių parduotuvių ir restoranų. Nuo Budapešto iki miestelio plauksime laivu (kelionė į vieną pusę trunka apie dvi valandas) – nuostabi galimybė pasigrožėti Dunojumi.

 

Penkta diena.

Laisvas laikas ir galimybė apsilankytini nišiniuose arba/ir geriau žinomuose populiariuose muziejuose: romėnų pasienio miesto Aquincum griuvėsiuose, išlikusiose autentiškose turkų pirtyse, Parlamente (šis pastatas yra tapęs viso Budapešto simboliu), taip pat Istorijos, Vakarų klasikinio bei dabartinio (pvz:. Ludwig múzeum) meno muziejuose.

Vakare išskrendame į Lietuvą.

 

Kaina: 429 Eur / 1 asm. + avia bilietas.

 

Į kainą įskaičiuota:

4 nakvynės viešbutyje Budapešte su pusryčiais;

Įžymaus istoriko – gido paslaugos;

 

Į kainą neįskaičiuota:

Avia bilietai Kaunas – Budapeštas – Kaunas;

Registruotas bagažas, esant poreikiui;

Vietos lėktuve, jei pageidaujate sėdėti kartu;

Maitinimas: pietūs ir vakarienės;

Medicininių išlaidų kelionės draudimas;

Asmeninės išlaidos;

Įėjimai į muziejus, lankomus objektus, viešojo transporto išlaidos, plaukimas laisvu laiku iki Sentendre miestelio – apie 110 Eur;

Priemoka už vienvietį kambarį 160 Eur/asm;

Miesto mokestis, mokamas viešbutyje.

 

Skrydžiai

 

 

Saugaus keliavimo informacija:

Informacija keliaujantiems į Vengriją.

Informacija grįžtantiems į Lietuvą.

 

*Objektai ir jų lankymo eiliškumas gali keistis

*Programa yra autorinė, kopijuoti draudžiama.

 

Kelionių organizatorius „Litaura“

Žalgirio 88-403, Vilnius

Tel. 85 2731337
Mob. tel. 860184477

El. paštas: vilnius@litaura.lt

Data tikslinama

TRUKMĖ 5 d.
Pasiteiraukite dėl kelionės

Jūsų asmens duomenys bus naudojami siekiant sureaguoti į Jūsų kreipimąsi. Plačiau čia